Orez cu ciuperci si mazare

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 22 Mar 2015 | 6031 vizualizari

 

O noua reteta de post simpla, rapida, pe care-o poate prepara si-un burlac sau o donşoara care nu are prea mult timp de stat in bucatarie :))

A fost grozav de bun si-asa, cum am servit-o noi, de post :) cu gogosari si conopida; nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi combinat c-o friptura. O s-o repet, cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr orez (un bol)
  • un borcan 400 gr ciuperci fierte, feliate
  • o ceapa alba, mare
  • 30 ml ulei de masline
  • o cutie mazare fiarta
  • sofran
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci si mazare:

  1. Pui la incins uleiul de masline.
  2. Cureti ceapa, o speli si o toci marunt.
  3. O pui in cratita (alege una cu fund dublu; eu am facut intr-una de ceramica), si o lasi la calit pana devine usor transparenta, apoi adaugi ciupercile bine scurse.
  4. Lasi la calit, amestecand, pentru inca 2-3 minute. Ciupercile trebuie sa se rumeneasca usor, usor.
  5. Intre timp speli bine orezul si-l scurgi. Il adaugi peste ceapa si ciuperci si-amesteci in el in timp ce se caleste usor inca doua minute.
  6. Adaugi apa de doua ori si jumatate volumul ce a fost ocupat in bol de catre orez. Mai exact daca ai pus un bol cu orez adaugi acum doua boluri si jumatate apa. Omogenizezi, pui capac pe vas si lasi sa fiarba la foc mic, cu capacul usor ferit.
  7. Cand vezi ca apa a scazut si orezul s-a umflat mai adaugi jumatate de bol de apa in care ai diluat sofran, jumatate lingurita vegeta de casa, mazarea clatita sub jet de apa rece si scursa, potrivesti gustul de sare si mai lasi la fiert pentru 2 minute.
  8. Chiar daca lichidul nu s-a absorbit complet opresti focul, pui capac peste oala, o „invelesti” intr-un prosop si o mai lasi 5 minute.
  9. Servesti cald cu muraturi , gogosari, sau o servesti ca si garnitura alaturi de alte preparate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci si mazare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci